FREDAG!!!

Äntligen fredag, gud så härligt!
Klev upp vid åtta imorse, satte i vanlig ordning på kaffe, tog med mig en kopp till stallet och gjorde iordning allt för hästarna, var klar på en timma och susade hem igen.
Har duschat gjort manikyr och pedikyr, så nu ska jag piffa iordning mig och ta en sväng på stan.

Ikväll blir det bubbel kar och rosé vin på gränsö med tjejerna, och dans till Black Jack :)

See ya!

sjukan

igår var jag i stallet, åkte ut vis sex, och vid halv åtta tiden var jag redo för att åka hem igen, sara skulle precis backa bort bilen och fara iväg och jag skulle ta med mig bell ut till hagen, när jag ser i ögonvrån något mörkt som far förbi, en stor duns och sedan bara ett stort dammoln, jag stoppar sara och säger att en häst har sprungit sig lös, går mot grusvägen och ser porter göra glädjesprång på familjen nilssons gräsmatta, när jag är på väg för att fånga in honom så ser jag jossan ligga på grusvägen och kvida, Shit! Jag springer fram till henne och hon kvider och säger att det är axeln och ryggen som gör ont, sara springer och hämtar hästen. Jossan försöker ställa sig upp och jag lägger handen på henne och säger att hon måste ligga stilla if det är ryggen eller nacken som nu har gett vika. Gör ett samtal till 112 och amulansen är där på 6-7 minuter. Nu tar det lite tid, det ska prutas, drogas, läggas nackkrage och läggas upp på bår, men efter ca 30 minuter så ligger hon i ambulansen. Jag tar med mig bell ut i hagen och far in till akuten.
   På akuten går det relativt fort till en början men som ni vet så tar det alltid en smula lång tid på sånna där ställen. Vid halv tio tiden på kvällen så kommer doktorn och meddelar att röntgen bilderna visar på ett brutet nyckelben och en rejält hård smäll mot ryggen, hon måste ligga kvar över natten.
   Så vi lämnar jossan och beger sig hem, duktigt hungrig!

Har nyligen pratat med henne, och hon har svårt att gå, kommer kanske därför få ligga kvar ett par nätter till, även om det är de sista hon vill så är det för hennes eget bästa. Så jag ska snart åka upp till stumpan med ett gäng tidningar. Blir att få vara hästskötare ett par dagar nu då, det är jun inte så att hon bara har ett par hästar, nej hela 6 st, plus att jag ska ta hand om ellens ponny Kellie och min egna Bell, men janky och jag ska hjälpas åt så det går nog bra :).

Stackars lilla Jossan, men det kunde ha gått så mycket värre.

hemma!

nu är jag hemma från linkan igen! klev upp vid sex imorse satte på kaffe, gjorde mig i ordning, fixa en macka, hällde upp kaffet i en kopp och klev ner mot preem där jossan skulle hämta mig klockan 06.30 prick!
Jag hann ju få i mig mackan, hela kaffet och även en cigg,
vid tjugo i sju ringde jag och frågade vart hon höll hus?
närmare sagt jag ringde och väckte henne,
så 10 minuter senare och 20 minuter försenade satt vi i bilen med plattan i mattan.
Väl framme lämnade vi av anton hos veterinären och for en sväng till ikanohuset. Klockan halv tolv
plockade vi upp lilla sömniga drogade anton med 2 kulor mindre och en tom pungsäck!

Så nu ska det kollas film, igen - Marley och jag, mys film tror jag visst!

3 rullar

ja nu har vi tittat på film igen, 3:e dagen i rad som jag hyrt film, så mysigt!
Idag blev det Wallander Kuriren, den var helt okej!

Var ute i svampskogen förut, men någon har visst varit och plockat alla svamparna redan, för det fanns inte ens ett barskrap kvar, vi traskade runt i 2 timmar, janky hittade väl 4 små kantareller, haha, oh jag noll!
Vi blev bjudna på te oh knäckebröd inne hos martin istället som plåster på såren, haha.
Älskar Tyftingemar!!!





Nu måste jag sova, upp tidigt för att susa iväg till linkan och få antons kulor knippsade.

natti natti

nu är jag igång

pelle har lagat mat som precis nu ska avnjutas, och jag har börjat med första sidan på mitt scarpbooking album, det är pilligt men redigt skoj, mamma skulle plocka fram alla mina bokmärken pärmas som jag samlade på när jag var liten, så dessa bokmärken ska också få förgylla mitt album, kanske får du vara med?



Nu mat, sen bell och efter de bär de av mot svampskogarna!

de värsta

med att ha semester är att alla jobbar, efter 4 timmar i soffan så börjar det krypa i kroppen...
måste ut och aktivera mig...

grått

vädret är grått och trist, då trivs jag bäst i soffan! Ska fara runt lite idag, leta efter någon begagnad byrå som jag kan fixa iordning lite och ha i hallen. Sen är de en grej jag länge har velat prova på, nämligen scrapbooking!
Verkar pyssligt men roligt, så de ska jag leta lite material till också :).


Om vädret tillåter blir det även en sväng på Bellen, spännande!

måndags kväll

är nu hemkommen från allt idag, var ute i stallet imorse, träffade veterinär och red bananen en sväng i skogen :).
Kom hem, lagade lunch och ls mig i badet en sväng. Tog tag i den där manikyren, har satt på tippar idag, det tar tid och tålamod, och de var just vad jag hade idag!
Jag, Janky och Blåbäret for ut till grönö och käkade blåbärspaj med Karolina, Nellie och familjen Lund :).
Mysigt med bebis och mysigt med bebismage, man blir ju sugen!









På vägen hem skulle det huras film - Wallander Kuriren, tog en repa till kvantum, där den givetvis inte fanns, flög ner till videobutiken och där fanns den icke heller, men har bokat den nu iaf. Det blev filmen Pride and Glory istället, tycker ju Colin Farrel är rätt så läcker, och dessutom tror jag det är en "Pelle film". När vi precis ska gå in i butiken så ser jag något lustigt i Olof Palmes park, en fyllegubbe som tar sig en piss sådär mitt i allt liksom, givetvis blev han ett minne i min kamera :)

Bilden är dock dålig.


Nu film!

måndag morgon

dricker mitt kaffe och spelar en yatzy, ska snart bege mig till stallet och släppa ut min bell, han fick stå inne inatt då det regna som bara den igår och han blev dyblöt.

Igår så var vi ute med pers båt och gled lite, vädret var hyssat bra och vi puttrade runt i 7-8 knop, var på väg till pers stuga för att hämta lite grejer, när båten helt plötsligt bara dör! Så Oscar fick komma och bogsera oss. När vi ligger på lucernafjärden med bogseringslinan så börjar regnet komma, och sen åskan också, man är inte kaxig när man sitter i en båt på havet och åskan är precis ovanför oss, skapligt scary! Vi kom iaf osakadda fram till marinan och pelle hämtade mig.
Åkte och storhandlade, taccos till middag, mums!

Lördagen var super mysig ute på Idö, förutom att vi fick vänta på maten i 1 och 1/2 timma,
lite för långt tycker jag då. For hem och gick till Anki, spelade lite spel och intog mitt vin, drack ett glas och kände inte för det mer, så jag traskade hem och pelle och jag kollade en film istället.







I eftermiddag ska vi bege oss ut till grönö och ta en fika hos Karin och magen :)

Härlig Lördag!

Har varit ute på sjön idag, så härligt, grabbarna åkte ring, och vi tjejer tittade på, skulle gärna ha åkt, men då är det faktiskt bara pappa som får köra båten, litar inte på någon annan, de ska bara ha av en, haha.
Ska piffa oss lite nu för middag på Idö, ska satsa på en halv förätt denna gång som huvudrätt, tog en hel sist, den var enorm! Efter Idö är det nog inte helt omöjligt att de blir tagning!









dags för lunch!

det finns en grej som jag skäms så mycket över, mår så dåligt när jag tänker på de, och ingen kan göra något åt de, de finns ingen som kan få det att försvinna, visst är det trakiskt!?

Ser ut att bli regn, typiskt, ska ut och luncha med pärat nu, hej!

jag börjar om igen

hade precis nyss börjat skriva på ett blogg inlägg, och så kom pelle med Linucida och satte ner henne på tagentbordet, eller ja laptopen, och vipps så försvann allt, suck!

Men, som sagt jag siitter iaf här ute på min balkong, det är helt ljummet i luften, och jag hör från ruinen Rolandz spela, det verkar vara ett jäkla håll i gång :). Hade gärna suttit och druckit lite vin ikväll, men så blev det inte, tog mej ju ett par glas på sjön förut idag :). Fasiken vad jag vill ha en båt, vad är livet utan en båt liksom när man bor i skärgården liksom, jaaa exakt, man bör ha en båt, eller jag vill iaf ha en båt, blir nog till nästa sommar, sweet!







Har även varit en sväng hos min syster också, var med helen när hon blev vacker i håret, duktiga syster!
Guess what, vädret ser ut att bli bra tills lördag, super kanon ju, lycka för alla MC åkare som tillbringar nätterna i tält. Och bra för oss som ska ut på sjöv och åka ring och dessutom avnjuta en middag på Idö.
Hoppas på en trevlig MC helg nu som kommer :)

Näe ni, vi hörs väl imorgon!?

Allsång

pelle tycker jag är som en tant, igår kollade jag "Lotta på Liseberg" och idag "Allsång på Skansen" det är ju hur mysigt som helst, skulle gärna vilja åka dit.

Imorgon ska biljetter till denna brutta införskaffas!!! PEPP!


ajajaj

jag tror visst jag glömt berätta om mitt onda sår. Jo de var så att innan vi skulle på brittan så stod jag och plattade hårt, då tappar jag plattången, och försöker fånga den med benen, och då landade den varma sidan mot mitt knä, pssscccchhhhttt sa de då, ajajaj! Till en början blev det bara en liten brännblåsa, men nu ser det redigt ont ut,
så det räckte tydligen inte med en köttbulle lilltå, haha.
Kommer bli ett fult ärr, men knän är väl till för att ärras :)


time out!

tycker tiden går alldeles för fort, vishelgen snurrade förbi i en väldans fart och så lär väl mc dagarna också göra, känns inte som man hinner med, snart är semestern helt slut också, fy! När man var liten så kändes somrarna så lååånga, och dessutom var det typ sommar hela sommaren också, inte sånt här dassigt väder, men imorgon ska det tydligen bli fint så då blir det ett besök på stranden igen :).

Igår var vi ju på Idö, så himlans mysigt, utsikten är ju heeelt underbar, och maten är mycket smaklig!






Har idag bytt sänglakan, jo jag brukar ju göra det men nu har jag köpt nya påslakan, så mysigt, och dessutom är de ruggigt snygga, beiga med stora bruna blommor på, alltid trevligt med lite förnyelse i hemmet.

Var och tig en fika med Helle och Fanny förut, länge sedan man bara kunde gå ner på stan och fika utan att känna press över tiden och allt som ska hinnas med. Köpte mig en festblåsa som jag ska ha på Pers muckfest! Men det var den sista, så antingen syr jag in den en smula eller så får jag allt bita i det sura äpplet och lämna tillbaka den.

Visst är den fin?



Har varit med jossan en sväng i målserum och kikat när hon hoppat hästarna och även tagit hand om min bell, idag tyckte jag såret såg ovanligt bra ut faktiskt, men veterinären sa igår att man kan först om ca 2 månader avgöra hur det kommer se ut, 2 hela månader liksom, suck suck suck! Men är pepp på att börja rida snart igen faktiskt! Ska ju ta mig en tripp i skogen imorgon, heja träningsvärken, haha!

Ikväll blir det lugna stormen här för mig, skönt!
Hej så länge!

RSS 2.0