jag börjar på riktigt bli rädd!

Tittade på tv på fredagskvällen – dog på natten

UPPSALA/STOCKHOLM I fredags tittade den 37-årige mannen på tv i sitt hem då hans tillstånd plötsligt förvärrades snabbt.

När ambulansen kom fram var han redan död.

Mannen blev den första i Sverige att dö i svininfluensan.

37-åringen, som bodde i Uppland, började känna sig krasslig förra söndagen. Det började med förkylningssymptom sedan blev han sämre och sämre under veckan.

– Han hade ont i halsen, allmän sjukdomskänsla, ont i kroppen, och 39-40 graders feber, säger Björn Ragnarsson, biträdande sjukhusdirektören på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Blev dålig snabbt

37-åringen uppsökte inte sjukhus, han var fortfarande så pass pigg att han kunde vara hemma, men hans pappa såg till honom om dagarna.

I fredags hade han en anhörig hemma hos sig. 37-åringen var då uppe och tittade på tv.

Men framåt natten insjuknade han mycket snabbt och den anhöriga ringde ambulans – men när den kom fram var 37-åringen redan död.


nu så!

är hemkommen från jobbet, och ska snart ta mig ett lut med pelle i soffan, är sjukt trött, aksnke för att jag satt uppe och kollade en skit dålig film igår som slutade tio i tolv, jag brukar lägga mig vid elva annars, gangster hette filmen, och måste vara mikael persbrants flopp film, herre!
Blev visst ingen power nap, ska iväg och kolla golv till trappan istället, pepp pepp!

Här kommer lite bilder då :)


Ella 1 år, sötunge!



helle och ella

ella och mamma elin

sista turen på bell...

visst är han fin, min ögonsten!

han gillar dock inte att fotas, hihi

blev vinkväll på balkongen :)





på väg till båten

fullt drag på dansgolvet

jo jag blev allt lite förälskad i sångaren :)

puss på harrys

bell i sin nya hage, han fick en kompis direkt, Blomman :)

Lite rikare blev man ju också :).

Nej ni, nu blir det golvtitt och förmodligen köp :)

förlåt

blev inget bloggande igår, så därmed la jag heller inte upp några bilder, ledsen för de, men lägger upp senare idag iaf. :).
Igår var vi och kollade tävlingarna i Gamleby, och sista klassen var en redig rysar klass, slutade med omhoppning på 1,60, de är liksom vad de hoppar på världscupen, så de är sviiin högt, och vi gänget som satt där bettade på varsin häst, givetvis vann ju min, kanske skulle köpt en trisslott efteråt!?.

Så vad gör man nu om eftermiddagarna, när man inte har sin älskade ponny kvar...!? Åh nej, jag kommer inte börja träna, jag vill de helt enkelt inte, kör på de där sköna promenaderna istället :).

I helgen blir det att fara till götet en sväng, lite shopping och babyshower, skoj!

Puss på er!

 

P.S. Fick visst veta i lördags att man kan vara vacker utan spackel, den gillar jag skarpt!


sorglig dag

då har vi då kommit till dagen D, blir helt kallsvettig när jag tänker tanken som snart inte bara är en tanke längre utan de kommer snart ske... jag ska idag åka och lämna min älskade bell, min finaste lilla ögonsten ska idag få ny ägare, det känns så jävla jobbigt, känns som att jag vill inte detta, jag vill ha kvar honom, kommer aldrig, ALDRIG få tag i en finare ponny med ett så stort och gott hjärta som bell har. Vid klockan ett åker vi, klockan två tiden kommer jag tjuta floder, känns som att man ska gå på begravning och säga farväl...fy fan vad jobbigt detta är...men jag måste ju, eller måste jag det!? Ja, jo men familjen är ju kanon bra och jag kan ju komma och hälsa på när jag vill! Och det kommer jag göra också...

Kvällen igår spenderades på min balkong med flickorna, vi drack en massa vin och tjöta en massa skit, grymt trevligt! Ner mot staden och simsons "bartömning". Liveband var de så vi struttade ju fram och diggade med, tjaffsade med bitterfittorna som stod längst fram och vägrade prångt flytta på sig, men alltså tanter i 45-60 års åldern står där och trånar efter medlemmarna i bandet, tror de fullaste allvar att de har en chans!? Haha herre, kunde bara skratta åt dem!

Vidare till Harry´s och intog snabbt dansgolvet, ställde ifrån oss våra väskor i hörnet och skakade loss på rumpan ordentligt, runt kvart i tre så tog jag min väska för att gå ut och ta lite luft, erika kom ett par minuter senare, och janky kom också, men hon utan väska!? Någon liten jävla tattare hade tagit hennes väska, men plånka, mobbe, nycklar, ja ni vet, ens liv liksom! Så jag ringer och trackar jankys mobil, till slut svarar någon med bryting att jag ska sluta ringa detta nummer, sen skrattar han, jag försöker höra om jag hör vart denna befinner sig, och jag hör att han sitter i en bil, tvärkört där ju. Vi springer fram till farbror blå som står och tar sig ett lut i bilen utanför harry´s, de var visst 5 damer till som blivit av med väskan, alltså någon som varit på harry´s just för att sno, någon som inte kan skilja på ditt och mitt, förbannade jävla as asså!!!!
Kort och mobil spärras ju givetvis snabbt.

Kort från igår kommer senare...

Nu fika på staden...

då var vi där igen

denna härliga fredag, och vädret är hyffsat schysst, lagom varmt liksom.

Idag ska det hinnas med en hel del, efter jobbet vid två ska jag ut till stallet och bellen ska få nya pjucks, efter de blir de fika i staden med de bästa girlsen och en liten tjejas födelsedag, den första dessutom :).
Sen ska jag swischa ut till stallet igen, ta mig en sista ridtur, nu fick jag en klump i halsen, jo men en sista ridtur iaf, och bellen ska få sig ett bad också, och massa pussar från sin matte!

Pelle och jag var ju på mission igår, och nu blev jag ännu mer kär, ja han är jag ju redan döds förälskad i men vart kär i något annat också, synd att det inte var ömsesidigt, tror det kunde vara något väldigt bra!

Ikväll blir det myskväll, hoppas jag, och späckat schema imorgon...

BYE!

på gång

nu är det ett album på g till fb, kräftskive albumet, trevligt ju, men endast mina vänner som har tillgång till att se det, då de är lite halvflummiga bilder med, haha :).

Har varit i stallet idag med pelle som så snällt hjläpte till, besiktade nämligen baby bell, och jag kan stolt säga att det blev ett U.A. (utan anmärkning) så gött! Pelle sa att de var för att han smörjde veterinären lite innan jag kom, haha bra gjort isf pelle, hihi nej men jag har en fullt frisk häst och de är väl både bell och jag värda va? Efter allt vi har gått igenom på sista tiden med skador på hans ben, och såret ser strålande bra ut nu :).
Veterinären sa till och med att hon själv skulle tänkt sig denna underbart trevliga ponny till sina barn, matte kan ju inte bli annat än glad och stolt över sin baby, lilla baby bell :)

Tårarna kommer spruta när det är dags att säga farväl, får tårar bara av att tänka på´t...


(bilden är de bell och hans snart nya ägare)

om n stund ska pelle och jag kila iväg på mission, skoj som bara den :)

lukten av ett nyfött barn

igår var vi ju på beck, och man blir ladrig besviken när man ser beck, och speciellt inte när man får höra "gunwalds" fällande kommentarer :).

Just nu står jag och förbereder lunchen, och har tänkt på detta flera gånger då jag kännt lukten, men när man steker bacon eller fläsk kan man ibland ana denna lukt, ganska starkt också, det kopplas till ett minne för 19 år sedan.

Jag komemr så väl ihåg de, mamma ropar att vattnet har gått, i nästa stund släpps jag av hos mormor, och 1 och 1/2 timma senare hämtas jag upp av pappa, snabba ryck här ju. Jag får då träffa min syster för första gången, min lilla docka! Hon är nybadad, men alldeles lila blå, och även att hon är nybadad kommer jag ihåg att jag tyckte hon lukta väldigt illa, och precis så kan bacon och fläsk lukta ibland, haha vilken jämförelse va :).

Mitt lilla bacon till syster luktar iaf prima nu :).

Back till fläsket!

glad för en stund

jag känner mej lite mer glad nu, pelle gör allt för mig och får mig att känna mig som en sessa,
uppskattar det så otroligt mycket! Är så kär i mitt älskade hjärta!

Vi ska ikväll gå och se nya ´Beck filmen, jag är ett stort BECK fan!

psyk!

är riktigt nere just nu...

igår mådde jag pest och kolera, fick ett psyk bryt hemma, ångestattack, ända medicinen en cigg? ja, så blev det, en halv cigarett, begäret var nu stillat men ångesten kvar, och den är ännu kvar, allt känns skit och precis meningslöst...


Förmodligen kommer jag röka, är inte tillräckligt stark just nu för att sluta helt, även om jag var mega duktig i 43 timmar, men jag lovar er, att när tiden är inne kommer jag sluta, och de är snart, snart så tar jag tag i skiten igen.


helvetes jävla

skit, faaan i havet vad jag just nu är röksugen, går inte att beskriva, tuggar frenetiskt på ett tuggummi och kan inte släppa tanken på att få ta ett litet bloss bara, min chef hjälper mig igenom detta nu, men förmodligen kommer han snart be mig ta en cigg då mitt humör är fruktansvärt hetsigt!!! De sägs att de är de 3 första dagarna som är värst, mår jag såhär dåligt på den 4:e dagen så är nog risken stor för att jag suger i mig en pinne! Jag somnade runt hav nio igår, för jag var så sugen på nikotinet, så de bästa var att gå och lägga sig istället... kan man få gå hem från jobbet för att sova? Sova bort beroendet av nikotin? I wish!

På lördag ska det visst festas igen, bartömning på simsons, klart man ska hänga på, ev grill hos lotta potta innan, men hur fan ska det gå med att inte röka då? Feströka? Klarar man av det, hjälp mej!?

yr i huvudet

de har nu gått mer än två timmar och jag har ännu inte rökt, men sugit i mej 3 klubbor, haha. Värst var ju efter frullen och kaffet där, med risk för att jag kommer bli lite lönnig nu då jag kommer äta konstant för att hålla suget borta...

Håll tummarna för mig, måste ha bättre karaktär en sist!

Nu kommer min varor!

då kom vi dit till slut

när sommaren började komma så kändes det evigheter till detta datum, detta datum då kräftskivan är, och även detta datum som säger att nu är sommaren slut. Visst det är 20 grader varmt ute på balkongen nu, men det är ju inte "åka ut på sjön värmen" som de har varit andra dagar när det varit 20 grader varmt.

   Jag har länge länge tänkt på detta, och efter 9 år så har jag på riktigt bestämt mig, jag ska sluta röka! Det är ju både med sorg och gläde, jag sitter ju givetvis nu och röker och då är det väldans lätt att bara säga att man ska sluta, men helt ärligt, jag är trött på att röka, trött på att alltid känna de där behovet, trött på att hosta, trött på det helt enkelt! Så jag ska ge det ett seriöst försök att i nästa vecka sluta, inte trappa ner, det har jag provat förut, och det gick bra ett tag, tills man var igång igen. Inte för att jag är en storrökare, men jag suger nog i mig ett halvt paket varje dag, vid fest går det åt ett paket. Det värsta kommer nog bli när man dricker alkohol, fan vilket röksug man har då! Därför har jag även tänkt att jag inte ska festa på ett tag nu, eller ja vi ska ju på karins babyshover om 2 veckor så får se hur det går där då, men sedan ska jag fan inte festa förrän halloween! 

Jossan ska inte tävla idag, det gick inte kalas bra igår så hon ska tävla imorgon istället, därför blir det att åka ut till målserum lite senare, eller rättare sagt klockan halv tolv, ska spana in de andra ekipagen lite samt se fölvisningen :).

Fan vad pepp jag är på kräftskiva ikväll! Då ska det hävas sprit :)

Trevlig helg på er :)

Fan vad fiiint!

Om knappt två timmar så slutar jag jobbet, angelica ville gärna ha några timmar och jag ville gärna sluta lite tidigare då jag ska ut och kolla tävlingarna i målserum :).

Min sjukdom känns bättre idag, men de lär väl slå in imorgon eller nåt, om det inte bakfylla då förstås!?
Men ska försöka ta det väldigt bananas ikväll, eftersom det är en STOR dag imorgon,
fan vad jag längtat, efter mina älskade kräftor, åh vad jag ska suga på dem, haha :).

Hinner inte skriva mer nu... ska fixa kycklingen och potatisgratängen, mumma!

så sjuk!

Ni missar väl inte vad som händer i våran lilla by!?
Helt sjukt, vart är västervik på väg, blir bara värre och värre de här!

Utdrag från vt.se

Ett års ungdomsvård för mordförsök

16-åringen som var misstänkt för mordförsök fick ett års sluten ungdomsvård. Dessutom får han betala 82 000 kronor i skadestånd till den knivskurne 18-åringen.

- Jag ville visa honom att han inte var bättre än mig, jag kände så stor ilska att jag högg honom.
Det berättar 16-åringen från Västervik som idag ställdes inför rätta för mordförsök.  

Klockan nio på onsdagsmorgonen slogs dörrarna upp till stora salen vid Västerviks Tingsställe. På den ena sidan, 16-åringen och hans advokat Peter Frisén. På den andra, åklagare Magnus Ling och offrets åklagarbiträde. Offret själv, 18-åringen, klarade inte av att sitta med i salen. Han fick följa rättegången från ett medhörningsrum intill.
Vi har tidigare berättat om knivdramat som inträffade den 11 juli i år på Bökensved i Västervik då den 16-åriga killen kallblodigt högg ner sin 18-åriga kompis i samband med en fest. Vi har skrivit om åtalet mot 16-åringen, om hans föräldrars upprepande försök att få in sin son på tvångsbehandling och även tagit del av vittnens berättelser.
Nu är vi inne på slutfasen i rättskedjan. Rättegången. Här hör vi för första gången 16-åringen själv berätta om vad som hände den där kvällen. Det här är hans historia.
 

Fest i lägenheten

Klockan var väl runt halv åtta på kvällen. 16-åringen hade bjudit in till fest och det var ett 20-tal personer i lägenheten. Det dracks alkohol, spelades musik och stämningen var livad.
- Alltså, jag ville inte att det skulle bli problem, så jag avbröt festen och bad alla att gå, berättade 16-åringen under åklagarens förhör och fortsatte:
- X (18-åringen) stannade kvar i lägenheten, han stod och rökte på balkongen. Han hade en skrytig och dryg attityd tyckte jag. Sedan gick han ut i alla fall och då började jag att städa ?

Här hände det något med 16-åringen. Han plockade bort flaskor och annat skräp. Gick omkring ensam i lägenheten och blev mer och mer förbannad och ?exploderande? i humöret för att använda hans egna ord. Han fick syn på kniven i köket ? en 30 centimeter lång kökskniv.
- Jag kunde inte släppa tanken ? tanken på att jag skulle skada honom, och det var då jag bestämde mig för att ta med mig kniven.

Högg honom i magen 

Han gick ner till Bökensved där hans kompisar samlats. Gick fram till 18-åringen och bad om att få prata med honom avskilt.
- Jag la handen på hans axel och sen högg jag honom i magen. Jag visste inte om hugget hade träffat så när han vände sig om körde jag in kniven i ryggen på honom ? Båda huggen träffade. 18-åringen rusade bort till sina kompisar. Det blev fullständig tumult. Flera personer larmar SOS, några tar hand om 18-åringen och stoppar blodet med en tröja. 16-åringen själv är förvirrad. Han går omkring på området och skär sig själv med kniven sedan ringer han själv till SOS och skriker i telefonen att han ska ta livet av sig.
- Efter att jag huggit honom blev allt svart. Det där om att jag ville dö var nog bara skitsnack, jag vill leva och jag ville varken då eller nu döda en annan människa ? jag ville bara skrämmas.
Rättegången mot 16-åringen pågick under hela onsdagen. Offret och flera vittnen hördes, rättsläkare vittnade och SOS-samtal spelades upp för rätten. Åklagare Magnus Ling yrkar på sluten ungdomsvård samt över hundra tusen kronor i skadestånd till 18-åringen. 16-åringens advokat vill sänka brottsgraden till grov misshandel med hänvisning till att hans klient inte var på det klara med vad han gjorde och att han i själva verket inte hade uppsåt att döda.
Rätten valde ändå att döma honom för mordförsök.


16-åringen dömd till sluten ungdomsvård

"Jag ville bara skrämmas"

- Jag ville visa honom att han inte var bättre än mig, jag kände så stor ilska att jag högg honom. Det berättar 16-åringen från Västervik som i går dömdes för mordförsök efter att ha huggit ner sin 18-åriga kompis.

Fan västervik börjar bli ny botkyrka eller nåt...skrämmande!


orkelös

jag kännr mej helt orkelös, skrev ju häromdagen att jag tror en sjukdom håller på att dra över mej,
den har ännu inte kommit, men hänger där över mej och väntar på landningstillstånd.
Känner mig trött, febrig och nyser väldans ofta, ruskiga influensa, vill inte ha dig, och absolut inte nu!!!
Har ju en fullspäckad helg framför mig!

Ska nog cykla iväg till hemöp och köpa mig lite godis att kurera mej med, pelle ska ge mig en massage sen :).

Imorgon blir det halvdag på jobbet, slutar halv tolv, ska då ut till målserum och spana in när jossan hoppar,
kvällen erbuder kex, ost & vin hos elli med tjejerna, så nice!

Lördag är de dags! KRÄFTSKIIIIIIIIIIIIIIIVAAAAAAAAA!!!

RSS 2.0